Jan Mládek navštívil 8.3. 2016 domov pro seniory v Táboře

O ekonomice se dá diskutovat leckde. Na besedu o tom, jaká je situace v českém hospodářství a jakým problémům musí současná Evropa čelit, zavítal mezi obyvatele domova pro seniory G-centrum Tábor ministr průmyslu a obchodu a jihočeský poslanec za ČSSD Jan Mládek. A senioři, kterých se v hale centra sešlo na sedm desítek, se ptali. Hlavně na stav průmyslu ale třeba i na odpovědnost politiků… A protože bylo osmého března, každá babička i jejich pečovatelky a pracovnice G-centra dostaly od Jana Mládka kytičku.

mladek-navstivil-8-3-2016-domov-pro-seniory-v-tabore-01.jpg

O ekonomice se dá diskutovat leckde. Na besedu o tom, jaká je situace v českém hospodářství a jakým problémům musí současná Evropa čelit, zavítal mezi obyvatele domova pro seniory G-centrum Tábor ministr průmyslu a obchodu a jihočeský poslanec za ČSSD Jan Mládek. A senioři, kterých se v hale centra sešlo na sedm desítek, se ptali. Hlavně na stav průmyslu ale třeba i na odpovědnost politiků… A protože bylo osmého března, každá babička i jejich pečovatelky a pracovnice G-centra dostaly od Jana Mládka kytičku.

V táborském G-centru tráví podzim života celkem 143 seniorů, o které se podle slov ředitelky centra Jaroslavy Kotalíkové stará kolem šedesáti zaměstnanců. Průměrný věk klientů je 87 let. Milého setkání, na kterém nechyběla ani muzika a jihočeská písnička, se zúčastnila i místostarostka Tábora Olga Bastlová. Město podle jejích slov chystá v blízkosti současného G-centra další investici do výstavby pavilonu, v němž by mimo jiné našlo útočiště 46 osob s Alzheimerovou chorobou, tedy klientů, kteří vyžadují zvláštní péči.

obrázek obrázek  obrázek obrázek obrázek