Napsali jste nám

Hrubá politická chyba nebo politikaření ústředních orgánů vládní koalice Se zájmem jsem si přečetl článek od Karolíny Brožové, Právo, ze dne 31. 5. 2016 s názvem "Chovanec: Návrh zdanit náhrady církví je hrubá chyba" K tomuto článku bych se chtěl vyjádřit jako prostý občan a až poté jako člen sociální demokracie. V uvedeném článku je kritizován hejtman Zimola, že nekonzultuje kroky ohledně návrhu zdanění církevních náhrad, že prý to může ohrozit koaliční vládu. Předně bych chtěl poukázat na to, že uskutečnění církevních restitucí byly pro ČSSD před volbami nepřípustné a po volbách kvůli všehoschopné pidistraně lidovců realizované. Jak je vidět, koalici určuje tempo Herman a podobní myslitelé. (viz návštěva u „Milých krajanů ze Sudet“)

upozorneni01.jpg

Hrubá politická chyba nebo politikaření ústředních orgánů vládní koalice

Se zájmem jsem si přečetl článek od Karolíny Brožové, Právo, ze dne 31. 5. 2016 s názvem „Chovanec: Návrh zdanit náhrady církví je hrubá chyba“

K tomuto článku bych se chtěl vyjádřit jako prostý občan a až poté jako člen sociální demokracie. V uvedeném článku je kritizován hejtman Zimola, že nekonzultuje kroky ohledně návrhu zdanění církevních náhrad, že prý to může ohrozit koaliční vládu. Předně bych chtěl poukázat na to, že uskutečnění církevních restitucí byly pro ČSSD před volbami nepřípustné a po volbách kvůli všehoschopné pidistraně lidovců realizované. Jak je vidět, koalici určuje tempo Herman a podobní myslitelé. (viz návštěva u „Milých krajanů ze Sudet“)

Je třeba zdůraznit pro všechny občany, že církev dostává obrovské majetky zpět a ještě k tomu obrovské finanční náhrady, ani o jednom neexistuje veřejný seznam důvodů, proč tak velkorysé návrhy byly přijaty a ještě není znám důvod  nehorázných žádostí přesahující rámec zákona o vydávání majetku církvím  v krajích a obcích pomocí soudních žalob. To mají skutečně málo? Tady by měl pan Babiš získat zpět něco do „své“ státní pokladny. Ani jsem neslyšel, že by se tomu nějak bránil. K tomu bych rád řekl své, jako prostý občan. Neměl jsem žádnou šanci se k těmto restitucím vyjádřit například pomocí referenda. Proč? Protože by církev zjistila, že tyto náhrady by podporovalo zhruba 7 % občanů této země. Církev provádí takzvanou obslužnost duchovních hodnot. Pro kolik občanů? Možná pro 10 až 15 % této země. Takže z toho jasně vyplývá, že jsme výborní hospodáři. Církev dostane majetky a finanční náhrady v takovém měřítku, jako by měla obsluhovat celý národ!!! Mimo jiné, referendum je ústavně právní prostředek mající sílu ústavního zákona.

Zdanění výsluh vojáků, policistů, hasičů a ostatních členů bezpečnostních sborů od ministra Kalouska, lidovce z TOP 09 nikomu nevadilo.

A teď k té politické chybě. Kdo ji dělá, hejtman Zimola, ostatní hejtmani nebo ústředí ČSSD? Tak, jak je nám to předkládáno si myslím, že politickou chybou jsou především nedodržené sliby před volbami a daná volnost k vydírání všehoschopných lidovců. Neřeknu, kdyby měli požadavky úměrné situaci, ale jejich nenažraná a všehoschopná povaha mi leze už krkem. Není na čase říci lidovcům, už jste se nažrali,  tak přistupujte k věcem přiměřeně, nebo jděte. Podpora pro dvojkalici se vždy najde!

JUDr. Antonín Snášel